Spring til indhold

Beskrivelse af servicen

Robotten hjælper borgere med at tage den rigtige medicin

Evondos sikrer medicinsk behandling af høj kvalitet ved at vejlede borgere, der modtager hjemmepleje, så de altid tager den rigtige medicin, i den ordinerede dosis, på det rigtige tidspunkt. Robotten er baseret på mekanisk uddeling af medicinposer fra et apotek og aflæser tidspunktet for uddeling af medicinen på medicinposens tekstfelt.

Evondos er kompatibel med alle typer medicinposer til automatisk dispensering.

medicine-dispenser-evondos-img-2-1000px


Robotten vejleder borgeren, når det er tid til at tage deres medicin. Der bliver gjort brug af både tale og lydsignaler, samt skriftlige instruktioner på skærmen, som er udstyret med indikatorlys.

medicine-dispenser-evondos-img-3-1000px


Sundhedsorganisationen og personalet kan monitorere den medicinske behandling i realtid via administrations- systemet. Det er også muligt at give pårørende adgang til disse informationer.

medicine-dispenser-evondos-img-4-1000px


Via robotten kan man sende forskellige meddelelser til borgeren, for eksempel påmindelser om behandlinger eller at drikke vand på varme dage, spørgsmål til borgers helbred eller beskeder om forsinkelse af besøg.

Sikker opbevaring af medicin

En Evondos-robot er en sikker måde at opbevare medicin på i hjemmet. Det er kun plejepersonale, der har adgang til medicinen, som er pakket i medicinposer med den rigtige dosis, som dispenseren kun uddeler på det rigtige tidspunkt. Der er ikke andre muligheder for at få adgang til medicinen, hvilket eliminerer risikoen for en overdosis eller andet misbrug.

Hvis borgeren af en eller anden grund ikke tager en dosis, flytter dispenseren den til en medicinbeholder for at sikre, at lægemiddelsikkerheden ikke kompromitteres. Dette udløser også en alarm til plejepersonalet og underretter derved sundhedsorganisationen om hændelsen, og der foretages en registrering i systemets log. Det er kun plejepersonale, der har adgang til den aflåste medicinbeholder, med en personlig adgangskode.

Medicindispenseren fører en elektronisk log over alle handlinger, som gemmes i systemet så man har adgang til historikken.

Designet til professionelt brug

Evondos-robotten er designet til at opfylde behovene hos modtagere af hjemmepleje, fortrinsvis ældre, og de professionelle sundhedsorganisationer, der tager sig af dem. Medicinrobotten er brugervenlig, i og med at den kun har én stor knap, som man skal trykke på for at få sin medicin. Robotten hjælper borgeren med at tage sin medicin ved hjælp af lyd og lys, samt instruktioner i form af både tale og tekst, der vises på enhedens skærm. Beskeder, der sendes til borgeren, vises med stor skrift på robottens store skærm.

Hvis borgeren forsøger at få medicin ud for tidligt, informerer robotten om det næste skemalagte udleveringstidspunkt. Plejepersonalet kan logge ind i medicinrobottens system med et elektronisk ID eller personlige adgangskoder.

Robotten har en særlig rejsetilstand, som gør den i stand til at forhåndsuddele medicin til en hvis periode, hvor borgeren er ude af hjemmet. Påmindelser om at tage medicinen sendes i så fald via sms til en mobiltelefon.

Tænd/sluk-knappen sidder indvendigt i dispenseren og er kun tilgængelig for plejepersonalet, og robotten er desuden udstyret med et batteri, så den kan fungere i 24 timer i tilfælde af strømafbrydelse. Selvom robotten ikke er i kontakt med administrationssystemet, når den kører på batteri, bliver alle logdata uploadet til systemet, når strømmen genoprettes.

Borgere, der har stive led eller ryster på hænderne, kan have svært ved at åbne en medicinpose, og derfor hjælper dispenseren ved at skære posen op, så medicinen kan tages med det samme.

Evondos®E300, Evondos®Anna og Evondos® Administrationssystemer er alle CE-mærkede i henhold til det europæiske MDR-direktiv.

Vil du høre mere?

Efterlad en kontaktanmodning ved hjælp af formularen.