Spring til indhold

Verdane indgår samarbejde med e-sundhedsselskabet Evondos om at forbedre hjemmeplejen i Norden

Verdane indgår samarbejde med e-sundhedsselskabet Evondos om at forbedre hjemmeplejen i Norden

SALO/OSLO – Den nordeuropæiske vækstkapitalfond Verdane investerer i Evondos, et finsk selskab, som er Nordens førende inden for automatiseret medicinuddeling til kunder i hjemmeplejen. Patientsikkerhed og veldokumenteret driftssikkerhed ved Evondos’ medicindispensere sikrer en uafhængig hverdag og forbedret medicinadhærens, hvilket har gjort Evondos til den foretrukne samarbejdspartner for mere end 200 regioner og kommuner i Norden. Målet med vækstpartnerskabet med Verdane er at udvikle Evondos’ serviceudbud og udbygge selskabets markedsledende position til Nordeuropa.

“Ved at bruge mindre tid på rutineopgaver, som f.eks. dispensering af medicin, kan plejepersonalet bruge en større del af deres besøg på socialt samvær, som borgerne har så stort behov for. Kliniske studier har vist en meget høj medicinadhærens på omkring 99%, og samtidig forbedrer medicindispenseren livskvaliteten og uafhængigheden ved at bo hjemme for borgere med behov for hjælp til medicinering. Forbedret medicinuddeling frigør ressourcer, som kan bruges i de dele af vores velfærdssystem, der har behov for flere ressourcer,” udtaler Eetu Koski, administrerende direktør for Evondos. Han tilføjer: “Med en markedsledende position i Norden glæder det os at byde velkommen til Verdane, som kan hjælpe os med at udbygge vores position internationalt i Nordeuropa.”

Det er Evondos vision at blive førende på det globale marked for automatiseret medicinuddeling. Evondos har hovedkontor i Salo i Finland og er den førende virksomhed på det nordiske marked inden for udvikling af løsninger og tjenester til automatiseret medicinuddeling. Dispenseren er kendetegnet ved høj driftssikkerhed og er kompatibel med alle dosisposer på det nordiske marked, hvilket har gjort Evondos til den førende aktør på markedet. Evondos er grundlagt i 2007 og har i dag kontorer i Finland, Norge, Sverige og Danmark, som understøtter mere end 200 kommunale kunder. Evondos har til dato uddelt næsten 5 millioner medicindoser. En væsentlig del af udviklingsplanen går ud på yderligere at forbedre Evondos’ tjeneste med ekstra funktionalitet, som gør dispenseren endnu mere brugervenlig for borgerne og plejepersonalet.

Evondos kommer til at indgå i Verdanes e-investeringer, som omfatter Conscriptor, Sveriges førende leverandør inden for medicinsk transskribering, Max Manus, Skandinaviens førende leverandør af software til talegenkendelse og diktering, CRF Health, en leverandør af teknologiløsninger til simplificering af globale kliniske studier, samt CareTech, som udvikler løsninger til tilkald af sygeplejersker til ældre borgere.

“Vi er stolte af at samarbejde med det bedste team i Norden inden for automatiseret medicinuddeling. Evondos spiller en afgørende rolle i at forbedre livskvaliteten hos hjemmeplejepatienter samt frigøre mere tid til direkte pleje under hjemmebesøg. Vi ser frem til at samarbejde om Evondos’ mission om at forbedre livet for ældre borgere i hele Nordeuropa,” fortæller Janne Holmia, Principal og ansvarlig for investeringen hos Verdane.

Om Verdane
Verdane er en vækstkapitalfond, som samarbejder med ambitiøse teknologibaserede virksomheder i Nordeuropa for at hjælpe dem med at opnå vækst på de internationale markeder. Verdane var i 2003 blandt de første til at foretage porteføljeopkøb i Nordeuropa, og i 2018 lancerede kapitalfonden en komplementerende fondsstrategi med fokus udelukkende på direkte investeringer. Verdanes otte fonde har kapitaltilsagn på samlet EUR 1,8 mia. og har foretaget over 120 investeringer i vækstsektorer, herunder højteknologisk industri, e-handel, enterprise software, energi- og ressourceeffektivitet og finansielle ydelser. Verdane investerer i førende virksomheder som f.eks. CAP-Group, Conscriptor, EasyPark, HappyOrNot, Lingit og Max Manus. Verdane har over 50 medarbejdere fordelt på kontorer i Berlin, København, Helsinki, London, Oslo og Stockholm, som alle arbejder på at gøre Verdane til den bedste vækstpartner i Nordeuropa. www.verdane.com

Del artikel